Grønt, Kurs, Mat, urter
Leave a Comment

Korleis dyrkar ein urter?

Og korleis kan du bruke dei urtene du har i maten? Ja, det er det mange som lurer på. Du opplever kanskje at urtene du kjøper i butikken døyr før du har komt inn døra heime. Og handlar du hos hagesenteret går det ikkje så mykje betre. Eller at urtebedet ditt vert invadert av mynte og spansk kjørvel, som kvelar alt det andre som står der.

IMG_2101Eg har dyrka urter i mange år, og ikkje minst har eg prøvd å bruke fantasien for å finne nye måtar å bruke urter i maten på. Urter gir det aller meste eit løft, men ein kan ofte vere redd for at ulike smakar skal krasje eller bli feil når maten kjem på bordet. Etter mange rundar med prøving og feiling har eg funne metodar og oppskrifter som fungerer, og som eg gjerne delar.

Dette gjer at eg har blitt invitert til å holde foredrag om urtedyrking for hagelag, foreningar og vennegjengar, og det er alltid like hyggeleg. Eg har også med stor suksess holdt kurs for utdrikningslag for deltakarar av samtlege kjønn.

På urtekurs snakkar eg om korleis ein bør organisere urtene i hagen, kva stell dei treng, og korleis ein kan bruke urter i maten. Eg tek med smaksprøver og kokkelerer litt medan vi held på, og det brukar å vere veldig hyggeleg. D

Syns du dette høyrest spennande ut, så ta kontakt, så blir vi nok einige om pris og tid.

Leave a Reply