Grønt
Comments 6

Er syrinen på hell?


-Eller står den i fullt flor? Syrinar veks raskt, og vert store tre i løpet av åtte til ti år. Det kan vere praktisk å beskjere dei, men kuttar ein greiner om våren så vert det ikkje blomstring den sesongen.

Det er etter blomstringa at beskjering av syrinar bør skje. Har du eit forvokst eksemplar av arten, så gi den ein omgang med saks og sag no etter at den er avblomstra. Det å ta inn bukettar er også ei form for beskjering, så ver raus med blomar på borda så lenge den står i blomst. Snus inn den deilige lufta som vi må til parfymeflasker for å få kjenne resten av året.

IMG_7112

This entry was posted in: Grønt

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

6 Comments

 1. Anita says

  Jeg har alltid ønsket meg en syrin-parfyme som ikke lukter syntetisk. Har liljekonvall, Lily of the Valley, fra et engelsk merke jeg iukke husker i farten. 🙂

  Likar

 2. Vivi says

  Om det var kunne gått ann å fange sommerdufter i små poser, og tatt frem igjen midt i november og januar. Det kunne vært noe det. Ingen ting som slår syrinduften.

  Likar

 3. Jeg har fire syriner, men bare en av de overgår dem alle i duft. Det er den som heter på norsk Moskvas hvite skjønnhet, eller «Krasavitsa Moskvy» som den egentlig heter. Den dufter dobbel så mye som de andre, og det sier ikke så rent lite om syriner. Det oppdaget jeg når de blomstret nå nettopp. Den dufter bare så fantastisk! 🙂

  Likar

 4. Jeg er så lei for at samboeren min er kjempeallergisk mot syriner, ellers hadde jeg nok fyllt huset med dem!!

  De er så vakre!! 🙂

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s