Billig mat, Noko søtt, Veggis
Comments 3

Laurdagens nyskaping

Ta med en kake, sa niesa, som inviterte til Grand Prix-fest. Slikt må ein ta på alvor, og når ein attpåtil har fire brune bananar liggande så kan ein slå to fluger i ein smekk. Det vart banancookies, eller banankaker, ikkje banankake, altså. Komplisert, dette her. Men gudhjelpemeg så gode dei vart. Slik gjorde eg det:

Banankaker

2,5 dl smelta smør

5 dl sukker

1 stort egg

5 dl mosa bananar

1 ts bakepulver

5 dl mjøl

1/2 ts kanel

½ ts muskat

½ ts nellik

3 dl hakka valnøtter

Set omnen på 180 grader. Rør saman egg og sukker. Smelt smøret og la det kolne. Mos bananane. La det stå medan du blandar det tørre i eit litermål. Bland det tørre skei for skei inn i bananmassen vekselsvis med smøret. Vend inn dei hakka nøttene.

Legg deigen med skei på bakepapir, ca. 2 ts deig i kvar haug med god plass mellom. Steik kakene midt i omnen på 180 grader i 10-12 minutt. Følg godt med på slutten, dei kan fort bli brent. La kakene kolne på rist.

This entry was posted in: Billig mat, Noko søtt, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Nå prøver jeg de. Har akkurat smakt på den første. Nammenam!
    Jeg gjorde noen forandringer. Jeg hadde litt kakao i bunnen av en pakke som bare brukte plass i skapet, så jeg hadde det oppi. I tillegg hadde jeg ikke valnøtter, så jeg byttet det ut med salte peanøtter. Også hadde jeg bare kanel og kardemomme i. De ble kjempegode! Takk for god oppskrift 🙂

Leave a Reply