Kunst, Musikk
Comments 3

Ein gammal helt

Peter Gabriel er ein av mine gamle heltar, eg såg og høyrde han på Kalvøya, og tok på han då han rulla seg ut i publikum.

Eg prøver å få barna mine til å like han, men det er altså noko av det einaste dei ber meg slå av når vi køyrer avgarde på langtur. Eg forstår ikkje kvifor, for det er noko med denne mannen, stemma og uttrykket som rører meg veldig.

Secret world kom første gong ut på albumet Us i 1992, men vart presentert på nytt på ein live-dvd, Secret World Live som vart utgitt i 1996. Denne snutten er henta derfrå. Finn du dvd-en så kjøp den. Det er ein fantastisk Grammy-premiert produksjon, med mellom anna Slegdehammer, Don’t give up og Solsbury Hill. What’s not to like?

I stood in this sunsheltered place
‘Til I could see the face behind the face
All that had gone before had left no trace

Down by the railway siding
In our secret world, we were colliding
All the places we were hiding love
What was it we were thinking of?

So I watch you wash your hair
Underwater, unaware
And the plane flies through the air
Did you think you didn’t have to choose it
That I alone could win or lose it
In all the places we were hiding love
What was it we were thinking of?

In this house of make believe
Divided in two, like Adam and Eve
You put out and I recieve

Down by the railway siding
In our secret world, we were colliding
In all the places we were hiding love
What was it we were thinking of?

Oh the wheel is turning spinning round and round
And the house is crubling but the stairways stand

With no guilt and no shame, no sorrow or blame
Whatever it is, we are all the same

Making it up in our secret world
Shaking it up
Breaking it up
Making it up in our secret world

Seeing things that were not there
On a wing on a prayer
In this state of disrepair

Shh, listen…

This entry was posted in: Kunst, Musikk

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Kristin says

    Vet ikke hvor gamle ungene dine er? Er selv 28, men klassifiseres muligens som gammel av den yngre generasjon allerede. Uansett; jeg får frysninger av både S Hill og Don’t give up. Nesten frista til å kjøpe det nye albumet i steden for å laste det ned…

  2. Mmmmm. Fint. Jeg er også stor fan av Peter G., og alltid må jeg grine litt når jeg ser “don’t give up”-videoen med Kate Bush. Om ungene dine ikke setter pris på ham nå, kan mye skje – når jeg tenker på musikken jeg likte i tenåra og den jeg liker i dag har det skjedd en god del. Ever evolving… 🙂

  3. Han har en veldig melankoli i stemmen, føler jeg. Det er ganske berørende. Kanskje ungene kjenner på følelsen, og synes det blir litt urovekkende og ubehagelig? I så fall vil de “come around” etterhvert 😀

Leave a Reply