Billig mat, Mat, Noko søtt, Tilbehør, Veggis
Comments 6

Kan eg få minne om…

at det er tid for å gå ut og plukke hylleblomar? Lukt på dei slik at du er sikker på at det er hyll du plukkar. Her er oppskriftene du treng.

6 Comments

 1. Heisann!
  Her er naturen litt i seinaste laget.. Ingen hylleblomst å sjå enno… Men du skal vite at eg er klar med ein gong den blomstrar! 🙂 Og då skal eg prøve meg på gele… det har eg ikkje prøvd før!:)

 2. Mette says

  Hei Alt Godt 🙂
  I min iver etter å finne viltvoksende hylletrær i oslo-området har jeg startet jakten på internett, og kom dermed over bloggen din.
  Jeg ser at du tidligere har skrevet om de heldige sunnmøringene som har svarthyll i massevis…….jeg kommer også fra de traktene, men bor i oslo – og er på jakt etter hylletrær her nede. Og da er jeg veldig nyskjerrig på om du har funnet andre viltvoksende hylletrær her i Oslo, enn det på Ekeberg?

  Hilsen Mette som har store planer om saftproduksjon 🙂

  • Langs ring to, rett aust for der Mailundvegen går opp, står det flotte, store hylletre, har eg sett. Det skal også vere hyll ved Gaustad, visstnok.

 3. Tusen takk for oppskrifter! Jeg har tilgang på svarthyllblomster nå gjennom andelslandbruket jeg er med i på Øverland gård i Bærum. Har lurt på hva jeg skal bruke dem til, og nå vet jeg det! God sommer!

 4. Hei! Eg smakte heimelaga hylleblom-saft i fjor. Det smakte veldig godt, men fekk desverre allergiske reaksjonar av det. Det er no i desse dagar ein verkeleg forbannar allergien.

Leave a Reply