Duft
Comments 17

No er det HildeG sin tur…

HildeG er ein flittig kommentator her, og god venn frå Hagegal. Ho har også eit ønske om å få forslag til dufter. Her er hennar “sjølvmelding”:

Hehe, jeg er antagelig en relativt håpløs kandidat, men tar gjerne imot noen gode forslag.

Halvgammel, nokså ujålete kjerring. Liker å lukte godt innimellom, ikke minst setter mannfolket pris på det 🙂
Bruker ikke parfyme til daglig siden jeg jobber i helsevesenet.

Liker: Mat: ris og pastaretter, asiatiske ting, egentlig ganske altetende? Liker IKKE: rakfisk, rømmegrøt og joikakaker.

Drikke: Farris med mango (men vil IKKE ha mangoduftende parfyme…), vin, kaffe. Ingen tedrikker, men kan drikke blåbærte eller eple/kanelte. Liker cognac, men ikke whisky.

Blomster: Ja takk! Liker nesten alle blomster. De bør dufte, men kan ikke komme på noen bestemt blomsterduft jeg liker best – alle har sin sjarm og hele hagen bør dufte.

Andre dufter: De vanlige? Liker hage, lukten av jord om våren, god middag i ovnen, ferske brød.

Har to parfymer jeg har brukt de siste årene som jeg liker godt: Kenzo Flower og Calvn Klein Truth.

Brukte tidligere Salvador Dali på grønn trutflaske, husker ikke hva den het.
Cabochard likte jeg også en gang i urtiden.

Forslag, anyone? Noko seier chypre såvidt eg kan forstå, kva seier sniffefolket?

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

17 Comments

 1. SJP Lovely kan også vere eit alternativ då, den er også ein mild chypre. Elles så tenker eg Bulgari omnia-serien, den grøne eller den lilla. Begge dei to kan vere aktuelle, HildeG.

  Du kan også prøve å finne B by Bucheron, den har klasse, er elegant utan å vere skarp. Calvin Kleim Beauty liknar veldig på den.

 2. Eg kom på to til, litt annleis, men dei kan passe til deg, Hildeg: A scent frå Issey Myiake og Alba frå Profumum di Roma. Profumum finn du på Gimle, viss du tek deg ein bytur. 🙂

 3. Calvin Kleins “Beauty” syns jeg er overraskende god – må prøves ut mer. Ellers tenker jeg på Chanels Chance- serie. Eau fraiche eller eau tendre kanskje? Jeg tenker litt friskt, litt grønt og litt blomster til Hilde 🙂 Hun kan egentlig gjerne overta min Vanille noire fra Yves Rocher, men jeg tenker nok egentlig IKKE at tung vaniljeduft er helt greia her… 🙂

 4. Kan det være Laguna av Salvador Dali? Den kommer i en turkis/grønn-ish trut..

  Flower by Kenzo Oriental liker jeg da veldig godt, den er ikke så fryktelig langt i fra originalen, kanskje den er verdt ett snus. Ikke så tung som man skulle tro, mer woodiere og litt “mørkere”, minner meg om Juliette has a gun Calamity J og så vidt Parfumerie Generale Cuir d’Iris. Som kanskje også kan være snusverdige.

  Står også bak Alt Godt’s forslag om A Scent.

  Hvis nisjeriene frister, hva med noe fra Frederic Malle? L’Eau d’Hiver eller Angeliques Sous La Pluie kanskje kan passe. De er veldig skjøre, subtile, transparente og virker i de flese sammenhenger. Minimalistisk, men åpner for stor stemning. Har også en “vegetal” feel synes jeg.

  Philosykos fra Diptyque er en fin fiken/grønn/hageduft hvis den funker på deg.
  For morro skyld så kan jo du også snuse på Demeter Dirt (som er ment å lukte våt jord) om du snubler over den.

  God helg 🙂

 5. …og jeg er IKKE noen sniffedame, men vil gjerne anbefale Eau The Vert fra Bvlgari i denne sammenhengen. Fin flaske, fin farge, fin og frisk duft som ikke blir ‘for mye’ men samtidig holder seg veldig fint 🙂

 6. hildeg says

  Takk for alle gode forslag 🙂 Skal skrive dem ut og ta med neste gang jeg passerer taxfreebutikken! (Ser ikke helt for meg at jeg kommer til å stå og sniffe i et hjemlig parfymeri ;-))

 7. Mnjaaa, første jeg tenkte på var Byredo Rose noir, av en eller annen grunn. Jeg syntes den var helt vidunderlig da jeg prøvde den, en rose med … tja, mørke og alvor, kanskje? Toppnoter: grapefrukt og freesia, hjertenoter: Damascenerrose, basenoter: Citrus moss (?) og musk.

  Flere av de duftene som er nevnt av de andre her er vanskelige å finne på Tax free, Hilde, men sjekk innom Heaven scent og Gimle (+ den nye jeg ikke husker navnet på) når du er i Tigerstaden for å kose med småttisene 😀

 8. PS: Cistus moss, skal det være.
  Rose noir er forresten en chypre, ser jeg.

  Det med grapefrukten er underlige. En note jeg til vanlig virkelig avskyr, men merket den ikke her.

 9. Hrrmpf. Lurer på om forslaget om chypre er fordi dere mener jeg er så gammal at det snart gror mose på meg? :D:D
  Har ellers vært på bytur i dag, og stormet innom et parfymeri på vei til toget. Der fant jeg den eneste duften fra denne tråden som jeg husket navnet på: A Scent (lett å huske). Fant to utgaver, en rosa og en grønn og spraya en dæsj på hvert håndledd. Den grønne til venstre lukta først sprit så det holdt, deretter kattepiss ettter mine begreper. Nå er det 3-4 timer siden, og den grønne lukter faktisk ganske godt. Den rosa til høyre har vært VELDIG anonym hele tida (særlig siden den ble overdøvet av den venstre), men når jeg husket på å lukte til høyre først, var den behagelig, men veeeldig anonym, og nå etter noen timer merker jeg ingenting på høyre side. Konklusjon: Høyre: ikke verd penga (den er sikkert dyr) Venstre: For slitsom. Jeg husker garantert ikke å spraye meg 4 timer før jeg skal noe sted slik at jeg kommer over sprit- og kattepisstadiene.
  Må skrive ut resten av tråden så jeg husker noen flere navn.
  Og den grønne truten var Laguna, ja – de hadde den også der 🙂
  Snuser videre, jeg 🙂

 10. Vurderer også å lete opp “Arpege” som jeg husker min mor brukte. Da jeg var ung, syntes jeg den var god, men ville jo for all del ikke lukte som mora mi. Nå har min mor vært død siden 1995, og jeg begynner å bli så gammel at det kanskje er på tide å begynne å lukte som mora si. Men denne klassikeren er åpenbart ikke i vanlig salg lenger.
  Et par mislykte som jeg også har vært gjennom: “Femme” fikk jeg av en eller annen, likte den i begynnelsen, men ble fort kvalm. Fikk også en flaske “Opium” – det var ikke min stil heller.
  Da jeg var aldeles fersk som lege, gikk jeg gjennom en periode hvor hver gang jeg satte meg på et fly, ble det ropt i høyttaleren “If there is a doctor or nurse on board…” – nok til å gi en stakkar flyskrekk. Fikk en flaske Chanel No 5 av SAS etter at jeg hadde passet på en elendig pasient fra Las Palmas til Oslo. (og blitt skikkelig upopulær fordi pasienten trengte oksygen, så ingen fikk røyke…det var den tida fly hadde røykesoner…) Dårlig honorar, og parfymen kledde meg ikke heller. Mine to reisefeller, derimot (som fortsatt var studenter) – fikk så mange gratis drinker de ville ha, og hadde det riktig så morsomt.

 11. Jeg venter en flaske Arpege i posten, Hilde. Den er å få billig på den store veven. Da kan jeg lage en liten prøve og sende deg, så du får prøvd om du er gammel nok dame ennå 😉

 12. Pingback: Hehe, hva lar jeg meg ikke lure til… « hildegoghagen

 13. Pingback: Sniffesniffe… « hildegoghagen

Leave a Reply