Allergi, Jul, Noko søtt, Veggis
Comments 3

Julekaker dei fleste kan spise


Dei som er allergiske kan slite no i jula med å finne gode kaker som ikkje utløyser allergiske reaksjonar.

Eg lagar havrecookies til mi venninne som verken toler gluten eller mjølk, dei er faktisk også eggefrie. Enkle og raske å lage er dei og. I denne oppskrifta brukar eg Euroshopper flytende margarin, som er mjølkefri. Dersom du brukar melange mjølkefri margarin må du ha i ei klype salt, for den er saltfri, og smaken vert gørrkjedeleg utan salt.

Du kan variere smaken ved å ha i pinjekjerner eller grovt hakka 70% mjølkefri sjokolade. Slik gjer du det:

Havrecookies

2 dl mjølkefri margarin

2 dl demerarasjukker

2 dl vanleg sukker

8 dl glutenfrie havregryn

2 små ts bakepulver

2 små ts natron

2 ts vaniljesukker

0,5 dl kokande vatn

1 ts kanel

2 dl rosiner

Set omnen på 180 grader. Bland saman alle ingrediensane i ein bolle, og rør godt. Sett røra med skei på bakepapir. Desse kakene flyt veldig ut, så det går neppe meir enn ni på eit brett. Steik dei til dei er pent brune, ca. 15 minutt. La dei kolne litt på bakepapiret før du eventuelt delar dei frå kvarandre der dei har smelta saman.

Krumkaker vert normalt lagde med egg, og det gjer naturleg nok at dei som er allergiske mot egg ikkje kan ete dei. Denne oppskrifta er eggefri, men ikkje gluten- eller mjølkefri.

Krumkaker utan egg

2,5 dl kremfløte

90 g sukker

130 g kveitemjøl

litt vatn

Bland alt til ei passe tjukk røre, litt tjukkare enn til pannekaker. Steik dei i krumkakejern til dei er pent lysebrune. Rull dei eller form dei som ein kopp slik at du kan servere dessert i dei.

This entry was posted in: Allergi, Jul, Noko søtt, Veggis

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Flott å kunne ha alternativ for de som ikke kan spise hvasomhelst, og best når alternativene faktisk er gode.. 😀 slike havregreier er jo supre rett og slett.

    Men du, er ikke kromkaker uten egg egentlig strull?

    Likar

  2. Jau, det er kanskje det, eg såg det faktisk inne hos Solveig Trovåg etter at eg hadde posta oppskrifta. Men strull vert ofte lagd med rømme. Godt er det uansett! 🙂

    Likar

  3. Takk for oppskrifter. Eg har ein elev for første gong som har glutenallergi, men det kjem snart fleire. Årets elev og eg lærer av kvarandre og prøver ut. Dette med allergiar er ikkje nødvendigvis så vanskeleg, men ein må tenke litt i andre baner. Det er så lett å tabbe seg. T.d. er lettbearnesaus utan gluten, men den vanlege med, seier ho.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s