Grønt
Comments 6

Klarer eg det denne gongen?

Sist eg prøvde å dele ut frø vart det rot, nokre fekk og nokre fekk ikkje. Eg tok litt skrekken av det heile om eg skal vere ærleg.

Men det er som når ein krasjar med bil, det er berre å sette seg i bilen igjen og køyre vidare.

Saka er altså at eg sit på masse frø av kvann, angelica archangelica. Vossakvann og fjellkvann er kjende namn på den, nokre kallar den også jol.

Dersom du vil ha ein porsjon frø av kvann så send meg ein pm på altgodtblogg@gmail.com, så skal eg gjere alt eg kan for at ein konvolutt med frø skal hamne i di postkasse.

Eg veit ikkje korleis du sår den best, men eg veit at kvannestilkar er fine saman med rabarbra, og at dei kan kandiserast. Planten er toårig, så den set frø andre året. Då kan du dele ut frø. 🙂

This entry was posted in: Grønt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

6 Comments

 1. fishydiva says

  kvann er kult!

  er det vanskelig å ta vare på den? klarer den seg selv hvis man er borte et par uker? skal den sås nå?

  sist du prøvde å dele ut frø ble det rot … haha …

 2. Eg må berre oppfordre klokare folk enn meg å kome med såtips, men i naturen frør kvann seg over vinteren, så det kan hende at ei godt merka potte ute vil gjere susen.

 3. Åh, eg vil då frykteleg gjerne ha kvannfrø! Vikingkjøkenhage!

 4. Jeg var blant de heldige som faktisk FIKK forrige gang. De skal i jorda i ei krukke om ikke lenge, tror jeg, og bli til en fin plante som skal med i syltesaker i august/september og … jeg likte ordet ‘kandiseres’! Og så skal jeg teste bladene og se om de funker til noe. Og neste år håper jeg å ha frø, jeg også 🙂

  Anbefaler veldig, folkens!

 5. Pingback: Kebabbokmålnynorsk «

 6. Pingback: I går, altså « Alt godt

Leave a Reply