Musikk
Comments 2

Fagen og gutta

Ei av dei første platene eg kjøpte av mine eigne pengar var The Nightfly med Donald Fagen.

Det tok faktisk ei stund før eg forsto at det var same person som sang på denne plata som sang på platene til eit anna band eg likte; Steely Dan. Med begge banda fekk du sløy og stilig vestkystfunk, og eg digga det. Dette er rytmisk, presis og veldig kompetent komponert og framført musikk, Det gjekk rett til hjarterota på meg.

Det finst eit norsk tribute-band til Steely Dan, Stealing Dan heiter dei, sjølvsagt. Er du i Oslo i helga kan du gå på Stopp Pressen i VG-huset seint på kvelden på laurdag, og høyre dette eminente bandet. Flinke er dei, og nokre av dei er til og med sunnmøringar, utan at ein skal bruke det mot dei. Ha ei fin helg!

This entry was posted in: Musikk

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. ahh .. herlig musikk på morgenen ! har aldri hørt om hverken mannen eller gruppa.. men dette vil jeg ha mere av !

    takker for opplevelsen : ) og god dag til deg !

  2. barnebibliotekaren says

    The Nightfly fikk jeg i hverdagsgave av min første kjæreste tidlig på 80-tallet en gang,- han hadde kopiert LPen sin over på en kassett til meg. Ah, nostalgi 🙂 Jeg tror faktisk jeg har den lydkassetten liggende et sted ennå… Senere har jeg kjøpt CDen, og den spilles ofte, særlig i bilen på lengre turer. Gjerne når jeg er alene, siden ungene ikke helt har fått sansen for denne typen musikk. (Men jeg har et lite lønnlig håp om at 16-åringen vil se lyset etterhvert som hun utvikler musikkstudiene sine :-)) Denne musikken roper tilbakelent nytelse for meg. Deilig!

Leave a Reply