Kjøtt, Middag
Comment 1

Ei enkel haustgryte

Eg lagde desse ostefylte sjampinjongane her om dagen.

Dei hadde eg som tilbehør til ei enkel haustgryte med paprika, løk og saus med kremost. I kjøleskapet sto det noko kremost som holdt på å gå ut på dato, og då var utfordringa å bruke den opp i tide.

Halvparten av osten vart fyll i dei store sjampinjongane, resten vart brukt som jamning i gryta eg lagde. Som krydder i gryta brukte eg soppmjøl. Det fungerer fint med barna mine, som ikkje har noko imot smaken av sopp, men dei vert kvalme av konsistensen.

For å lage soppmjøl legg eg rensa traktkantarellar på eit bakepapir på steikebrettet. Så set eg brettet i omnen på 40 grader med varmluft på. I omnsdøra set eg ei sleiv, slik at fukta slepp ut av omnen.  Slik får det stå over natta, og dagen etter har eg knusktørre traktkantarellar. Dei har minska betrakteleg i storleik, men er fulle av deilig smak.

Du kan oppbevare soppane slik, men eg brukar alltid å køyre ein del av porsjonen i matmølla til det er fint som mjøl. Eg gir bort glas med soppmjøl til jul og i vertinnegaver, det brukar å falle i smak. Ei skei med soppmjøl i gryta løftar smaken, og samstundes slepp barna mine å pille soppen ut. Eg surrar soppmjølet i smør, eg innbiller meg at det får fram smaken endå betre. Slik lagde eg haustgryta til fire personar:

Haustgryte

500 g oksemørbrad, delt i terningar

Ein stor løk

To paprika

2 ts soppmjøl viss du har

Smør eller olje til steiking

3 dl vatn

1 ts fond

4 ss kremost

4-5 skiver brunost

1 ts tomatpuré

Salt og peppar

Ha smør eller olje i ei gryte, og varm det godt opp. Ha i kjøtet, og steik det pent brunt. Dryss på soppmjølet, og la det frese litt. Ha i løk og paprika, og la det og bli gjennomvarmt. Slå på vatn og ha i fond. La det surre til alt er mørt.

Rør inn kremost, brunost og tomatpuré. Smak til med salt og peppar. Server med ostefylt sjampinjong og kokt ris, poteter eller det du måtte ha lyst på.

Og husk at skogen er full av sopp no, ha ein fin tur i skogen i helga!

This entry was posted in: Kjøtt, Middag

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

1 Comment

Leave a Reply