Grønt, Livet, Lykke
Comments 2

Den siste reisa

Når min kjære kjem heim med roser blir eg alltid like lukkeleg.

Men det er ikkje til å kome bort frå at dei vandrar alle rosers veg. Nokre byrjar å henge med hovudet, andre spring ut, men byrjar til slutt å sleppe blad og bli visne i kantane.

Desse som spring ut brukar å få eit ekstra liv her i huset. Omtrent i det hovudet byrjar å bikke til sides klipper eg dei av. Så legg eg dei i små glasskåler som eg har nokre skeier vatn i.

Då får dei nokre dagar ekstra som bordpynt i heimen. Det er ei kjensle av luksus å spise frukost og middag på eit bord som er pynta med badande roser.

Når hagerosene kjem er det ein god idé å gjere det same med dei. Ha ein fin dag! 🙂

This entry was posted in: Grønt, Livet, Lykke

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Inger Lise says

    S¨vakre sjølv om dei heng litt med hovudet. Eg har 5 stk eg også . Fekk med meg frå gravferda til syskjenbarnet mitt på fredag men dei har nok ikkje gitt seg enno. Besøk meg på min blogg livetvedhavet.wordprss.com.
    Ha ein fin dag
    Inger Lise

  2. Når rosene er i ferd med å dø, men før de er helt visna, kan du også plukke bladene av dem og legge bladene i ei skål eller en fin bolle. Da beholder de både farge og fasong i nærmest det uendelige. Fint å pynte med, det også, spesielt om man har roser i flere farger.

Leave a Reply