Eg er alltid på leit etter gode rabarbraoppskrifter, og dette er ein vri som eg ikkje har prøvd før. Oppskrifta passar til ei lita paiform, og er nok dessert til ca. åtte personar.
Her var utgangspunktet for oppskrifta at eg hadde noko marsipan liggande som burde bli spist opp. Og kva gjer ein med marsipan midt på sommaren? Ein puttar den i ein rabarbrapai! Heilt logisk, ikkje sant? (Ja, og så låg det to appelsiner på fruktfatet og vansmekta.)
300 g marsipan
100 g smør
3 dl havregryn
3 ss kveitemjøl
Riv marsipanen på rivjern.
Smuldre saman riven marsipan, kaldt smør, kveitemjøl og havregryn til ein smulete deig.
2 appelsiner
600 g rabarbra
2 dl sukker
½ ts kardemomme
Skrell appelsinen med kniv. Kutt den i bitar, fjern hinner og midten. Rens rabarbraen, og kutt den i bitar.
Bland saman alt til crumblen i ein bolle. Smuldre det saman til ein smulete deig.
Ha appelsin, rabarbra, sukker og kardemomme i ei gryte, og kok det i tre-fire minutt. La det kolne litt.
Ha rabarbrablandinga i paiforma. Smuldre crumble-deigen over. Bak paien i 25-30 minutt på 200 grader. Server med rømmekrem.
Rømmekrem
Eit beger rømme eller crème fraïche
4 ss melis
1 ts vaniljesukker
Litt sitronsaft
Rør saman alle ingrediensane i ein bolle. Smak til om det trengst meir av noko.