Fest, Noko søtt, Veggis
Leave a Comment

Krydra dessertklementinar

Desse dessertklementinane er deilige etter ein tung julemiddag. Dei er også fine å gi bort, enten som julegåve til dei som har alt, eller som vertinnegåve. Legg dei på eit pent glas, og slå eit band rundt. Du kan også ta dei med til ein buffé viss du vert spurt om eit bidrag. Eg har skore mine i skiver, men har du god tid slik at dei får ligge på glas nokre dagar, så lag dei gjerne heile.

Når du skal lage denne desserten, så sjå om du finn ganske små klementinar. Sjekk dei på førehand om dei er bitre på smak, eller om dei er fulle av steinar. Det er ikkje så stas. Bruk dei små, søte klementinane, så får du det beste resultatet.

IMG_6116Dessertklementinar

10 klementinar

Lake

6 dl vatn

4 dl sukker

3 kanelstenger

3 stjerneanis

Ei vaniljestang

Splitt vaniljestanga. Kok opp vatn og sukker, og legg i krydderet. La det småkoke i fem minutt.

Skrell klementinane med kniv ved at du skjer av toppen og botnen, og så lar du kniven gli ned litt innanpå skalet slik at det kvite blir med. Skjer dei i skiver, og fjern eventuelle steinar. La dei trekke i laken i fem minutt, før du auser dei forsiktig opp i eit glas som heller lake over. Skru på tett lok, og oppbevar kaldt. Dette held seg uopna på kjøl i ca. tre-fire veker.

Server dei kryddermarinerte klementinane med piska krem, is eller til riskrem.

Leave a Reply