Fest, Kaker, Noko søtt, Sjokoladekake
Comment 1

Sjokoladekake med raudbeter

Her om dagen lagde eg denne gode salaten med raudbeter i. Pakken med raudbeter inneheldt fire stykke, så når eg sto der og hadde laga ein lekker salat, så hadde eg to kokte raudbeter att. Kva gjer ein då? Bakar kake med dei, sjølvsagt. Ei saftig sjokoladekake vert berre endå betre og meir smakfull med raudbeter i. For ikkje å snakke om sjokoladekremen oppå, som eg berre elskar, utan atterhald. Den er ganske enkelt knallgod.

Kokkar driv og styrer med usalta smør i kaker. Det syns eg er noko fjas. Det gode norske salta smøret er akkurat passe til kaker, og framhevar sjokoladesmaken på ein uovertruffen måte.

IMG_6604Sjokoladekake med raudbeter

250 g kokte og skrelte raudbeter

200 g mørk sjokolade

200 g smør

140 g mjøl

1 toppa ts bakepulver

50 g kakaopulver

5 egg

190 g brunt sukker (kan byttast ut med vanleg sukker)

Varm omnen til 180 grader. Smør ei 24 cm springform med smør rundt kantane, og legg eit bakepapir i botnen på forma før du spenner ringen på.

Skjer raudbetene i terningar, og køyr dei til ein mos i matmølle.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vassbad. Rør inn smøret i små terningar, og rør til sjokoladeblandinga er glatt. La den kolne litt.

Sikt mjøl, bakepulver og kakao saman i ein bolle. Skill egga. Pisk eggeplommene til dei skummar. Rør dei inn i sjokoladeblandinga, og vend inn raudbetmosen.

Pisk eggekvitene stive, og rør inn sukkeret. Rør litt til, men det skal ikkje bli marengs. Vend blandinga inn i sjokoladeblandinga, og ha til slutt i mjølblandinga.

Hell røra i kakeforma, og bak kaka i 40 minutt. Sjekk med kakenål eller spagettipinne om kaka er gjennomsteikt. Sit det deig att på pinnen når du tek den ut, må den stå litt til.

Denne oppskrifta fyller altså ei 24 cm form. Mi form var ikkje meir enn 20 cm, men det gjorde at eg også kunne fylle åtte muffinsformer. Sett dei inn i omnen saman med kaka, men ta dei forsiktig ut etter ca. 20 minutt, og la kaka steike vidare. Husk på å sette kaka innerst, du må kunne nå muffinsformene med ein steikespade.

IMG_6620Glasur:

1 dl vatn

2 ss sukker

150 g smør

250 g mørk sjokolade, hakka

Kok opp vatnet med sukker og smør, la det stå på plata til sukkeret og smøret har smelta. Ta kjelen av plata, og rør inn sjokoladen. Rør til den og har smelta. No er denne glasuren ganske tyntflytande, men etter kvart som den kolnar vil den tjukne. Når det har gått ca. ein time er den heilt perfekt i konsistensen. Sprei den på kaka, og sett kaka kaldt. Pynt med det du måtte ha for handa, eg brukte melis på kaka, og granateplefrø på muffinsa.

Med denne kaka (og spesielt denne glasuren) vert du den mest populære påskekokken. Fortsatt god påske!

1 Comment

  1. Linnemi says

    Denne gleder jeg meg til å prøve. 🙂

Leave a Reply