Billig mat, Mat, Pasta, Veggis
Leave a Comment

Pasta med mais og chevre

I late sommardagar er det godt med enkel, smakfull sommarmat der vi brukar grøda som har sesong akkurat no.

Eg elskar å la meg inspirere i butikken. Eg vandrar rundt, først i grønsaksavdelinga, så går eg gjennom diskane med kjøt og fisk, og let fantasien vandre. Då kjem ofte dei beste idéane.

Eg fann mais i grønsaksavdelinga her om dagen. Mais er blant dei tinga som er tilgjengeleg heile året, men den ferske, med dusk som viser at den er moden, og bladverket som passar på den, den er berre her ein kort periode. Då er det berre å kaste seg utpå, og vere kreativ. Å grille mais er ein klassikar, og kombinasjonen med søt mais og salt smør er uslåeleg. Men eg laga ein pastarett som løftar kombinasjonen mais og smør til nye høgder, der maisen vert kutta rett av stilken medan den er rå. Prøv det, du vil garantert ikkje angre.

Maisen fekk selskap av squash, som også har tida si no. Den elskar også smør, og med løk og selleri i små terningar får du ein utruleg god og enkel pastasaus. Du kan også lage dette som risotto, surr maisen i smør, suppler med løk og selleri, ha i ris, kvitvin og kraft, og så rører du inn vårløk, parmesan og endå litt smør til slutt. Men i dag var planen pasta, og då hadde eg i chevre, som gir ein deilig fjellgeitsmak til pastasausen.

_MG_3133Pasta med mais og chevre

 400 g bandspagetti

To maiskolbar, ukokte

Ein squash

Ein liten løk

Tre-fire stilkar stangselleri

Tre vårløk

1 dl kvitvin

2 dl fløte

100 g chevre utan skorpe eller sot

Ein neve bladpersille

Smør til steiking

Skjer maiskorna av kolben ved å stille den på høgkant, og la kniven gli ned langs kolben. Gjenta til heile kolben er fri for korn. Del squashen i to på langs, og så kvar halvdel i to på langs. Kutt stengene i bitar slik at dei blir som ein slags trekantar. Finkutt løk og stangselleri og sett til side. Kutt vårløken og ha den i ei skål for seg.

Kok opp rikeleg med vatn til pastaen. Salt vatnet, og kok pastaen slik det står beskrive på pakken.

Ha smør i ei steikepanne, og steik maiskorna møre på ganske sterk varme. Ha dei over i ei skål. Steik squashen slik at den er gyllen på begge sider. Ha i same skål som maisen. Smelt litt meir smør i steikepanna, og fres løk og stangselleri mørt. Ha i mais og squash, og slå på vinen. La den koke inn. Du kan bytte ut vinen med eit pr auser kokevatn frå pastaen. Ha i fløte, og la det koke nokre minutt. Ha i chevre og vårløk til slutt, og la det koke til chevren er smelta.

Hell kokevatnet av pastaen, og ha den i ein vid bolle. Slå over pastasausen. Server med rikeleg med hakka bladpersille, og ferskt brød til.

Leave a Reply