Dessert, Mat, Noko søtt
Kommenter innlegget

Sjokolademousse med jordbærtopping


Dette er ein luftig og smakfull sjokolademousse, som bør toppast med jordbær. Smaksmøtet mellom sjokolade og jordbær blir berre aldri feil. Desse bæra var rett nok frå Holland, dei norske har ikkje komt enno, så kald som juni har vore i år. Denne porsjonen er nok til fire porsjonsglas med sjokolademousse.

Det finst mange måtar å lage ein sjokolademousse på, denne er blant dei enklaste, trur eg. Du kan smaksette moussen på ulike måtar, med eit par skeier rom, litt appelsinmarmelade eller med litt espressokaffe så det blir ein mokkamousse. Bland i så fall smakstilsettinga i fløten når den har blitt varm.

Sjokolademousse

2 plater gelatin

1 dl kremfløte

150 g sjokolade, finhakka

2 egg

60 g sukker

Jordbærtopping:

200 g jordbær

2 ss sukker

Pisk eggedosis av to egg og sukker. Sett til side.

Legg gelatinen i bløyt i kaldt vatn. Ha fløten i ei gryte, og la den forsiktig koke opp. Ta gryta av plata. Kryst gelatinen fri for vatn, og ha den i fløten. Rør til den er oppløyst. Ha i sjokoladen, og rør til den og har smelta. Vend sjokolademassen inn i eggedosisen. Hell smeten opp i fire serveringsglas, og la moussen stå kaldt i 4-5 timar.

Rens jordbæra, og ha den i ein bolle. Ha på sukker, og rør godt til sukkeret har løyst seg opp. Legg jordbærblandinga oppå sjokolademoussen rett før servering.

IMG_0097

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s