Som eg har nemnt tidlegare, så har eg fått ein forkjærleik for mat frå Midt-austen i det siste. Eg går ut frå at du allereie har testa ut den syriske tacoen eg la ut i forrige veke, og her kjem ein vegetarisk variant.
Denne er veldig enkel, men her kan du leike deg med dei grønsakene og belgfruktene du har i huset. Prøv den til dømes med mjuksteikt gyllen løk, squash og aubergine. Eg laga den heilt enkel, og det er også veldig godt og mettande. Det er noko med smaken av tahini og kikerter, den gjer meg berre lykkeleg.
Ha ein fin laurdag!
Fatteh med kikerter
To store libabrød eller fire små pitabrød
Olje til pensling viss du vil
Tahinidressing:
1 dl tahini
4 dl naturell yoghurt
Eit finhakka kvitløksfedd
1 ts sukker
Salt, peppar og sitronsaft
Ein boks kikerter
½ ts røykt paprika
½ ts vanleg malt paprika
½ ts svart peppar
½ ts salt
1 ss olivenolje
Mynte og/eller bladpersille til dryss
Pensle brøda med olje, og legg dei på eit steikebrett. Steik dei gylne på 200 grader i 8 minutt.
Opne kikertboksen, og hell litt av væska i ei skål. La kikertene renne av ei eit såld. Varm oljen i ei steikepanne, og ha i kikertene. Dryss på paprika, peppar og salt, og rist kikertene godt rundt slik at dei vert gylne og fine. Ha dei i ei skål til slutt.
Ha alle ingrediensane til tahinidressingen i ein bolle. Rør alt saman, og smak til med salt, peppar og sitronsaft. Vert dressingen for tjukk, så spe den ut med litt av vatnet frå kikertboksen.
Legg brødbitane på eit fat, og hell på dressingen. Du treng kanskje ikkje alt, dette er ein stor porsjon.
Dryss på dei rista kikertene og urtene. Du kan også riste pinjekjerner og ha på. Server gjerne med litt ekstra yoghurt.