Jul
Comments 3

Førjulstid og førjulskos

Eg driv og planlegg dei tinga eg har lyst å lage og å gjere no i førjulstida, og det blir ei ganske koseleg liste.

No til helga har vi invitert til papirverkstad her hos oss, då blir det julekort, pakkelappar og papirpynt i alle fasongar og variantar. Det er ikkje alt som er heimelaga hos meg, men pakkelappane og julekorta er alltid det.

Eg lagar alltid fruktkaker, dei blir både servert til kaffen i jula og gitt bort i gåve. Dei franske pepparkakene høyrer med, det same gjer dei fine korintplettane, som eg alltid lagar til Ovedia og mannen hennar i julegåve. Dei får også alltid eit glas med whiskyappelsinmarmelade.

I år driv eg og eksperimenterer med nokre fleire oppskrifter, eg skal lage nokre ostekjeks og ein ny type konfekt. Oppskriftene kjem etter kvart som eg har fått eksperimentert ferdig, det må av og til nokre feilslag til før den er akkurat slik den skal vere.

Kva planlegg du å lage, og har du lenke til dine oppskrifter?

3 Comments

 1. Jeg pleier alltid å lage orangetter (kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade), Nigellas fabelaktige sjokoladefudge (men bytter ut pistasjnøtter med pecannøtter og hiver i litt kaffe), og så blir det litt ymse annet etter hva jeg føler for fra år til år. Denne gangen blir det blåbærmarshmallows og sjokoladetrukne kirsebær, i fjor var det valnøttmarsipan med konjakk.

  http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/chocolate-pistachio-fudge-recipe/index.html (viktig her at man IKKE kan bruke Vikingmelk, brant meg på den i fjor…)

  http://candy.about.com/od/fruitcandy/r/candied_peel.htm

  http://www.passionforbaking.com/blog/2010/11/25/bringebærmarshmallows (bytt ut bringebær med blåbær, og jeg bruker en 250 grams pakke med frosne blåbær for å få 150 gram pure, mest fordi jeg er lat.)

 2. Hei Gunda 🙂
  Jeg vil gjerne følge deg på facebook 🙂 – alltid spennende å følge med på matbloggere, med flere… Jeg liker veldig godt varierte bloggere med flere andre 🙂 Ønsker deg en flott fredag og helg. Klem fra Mette

 3. Noen juleklassikere har jeg, og de skal vi nok snurre opp i år også:
  Flatbrød (bestemors oppskrift)
  Californiske mokka-cookies (oppskrift fra Kaffebrenneriet)
  Døler (småkaker med mandler og fløte)
  Tomatsild (mors spesialitet)
  Sandnøtter (min store last, med et glass melk før noen andre har stått opp på juledagsmorgenene)

  Hvis jeg er heldig, lager erik sylte i år igjen. Det er en lett surrealistisk stemning når det ligger tre halve grisehoder og kikker på deg fra kjøkkenvasken. I hvert fall hvis du ikke vet om det på forhånd.

  Og så blir det vel litt bakst, vørterbrød og julekake og denslags fra boka til erik.

Leave a Reply